• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola antyoksydantów w diecie

Jeżeli w organizmie brakuje jakiś substratów mineralnych, czy witamin, najprędzej dojrzejemy to na naszych włosach, nasze włosy są wybitnie wrażliwe na stres, warunki środowiska, wyczerpania oraz braki w diecie. Pielęgnacje naszych włosów musimy rozpocząć od wewnątrz, bowiem żadne dekorujące szampony nam nie wspomogą, jeżeli włosy nie będą dobrze odżywione od wnętrza. Bazowymi czynnikami, jakie muszą znaleźć się w diecie to cynk. Poprawia on ukrwienie cery, ma wpływ na wytrzymałość oraz wygląd włosa, wolno go odszukać w orzechach włoskich, kukurydzy, migdałach. Kolejnym składnikiem jest magnez, odnajduje się on w brokułach, fasoli, jęczmieniu. Korzystne okazują się również kosmetyki typu loxon. Niedobór żelaza w diecie ma prawo doprowadzić do łysienia, znajdziemy go w mięsie, orzechach, daktylach, fasoli. Wapń to nie tylko czynnik budulcowy, ale również włosy go wymagają. Najważniejszym zalążkiem wapnia jest mleko. Również istotną witaminą jest witamina A. Włosy w zwłaszcza dokuczliwy sposób odczuwają jej brak, właśnie dlatego powinniśmy nie dopuszczać do jej niedoborów.

1. Tutaj

2. Kliknij i zobacz

3. Przeczytaj to

4. Znajdź więcej

5. Kliknij dla szczegółów

Categories: Zdrowie

Comments are closed.