• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Hobby: Zainspiruj Innych

Chociaż wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, podczas świąt odrzuca powszednie przyzwyczajenia żywieniowe oraz ochoczo oddaje się przyjemności spożywania stereotypowych potraw. W każdym domu odszukamy przepis na święta, innymi słowy zestaw potraw, które powinny na stole zagościć – przetestuj ANCHOR. Boże Narodzenie to okres zimowego mrozu, pewnie skutkiem tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne wypiekanie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to tradycyjne potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to także świąteczne zupy. Wielkanoc przysługuje w okresie wiosennym, potrawy są więc może mnie kaloryczne, ale z kolei te święta oznaczane są jajecznymi i mięsnymi – ANCHOR. Jajka w przeróżnych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbachy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tutaj występuje zupa w jednej z nadrzędnych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub biały barszcz – w zależności od regionu – my rekomendujemy również ANCHOR. Wynika z tego, że jesteśmy narodem, który przywiązuje rangę do tradycji kucharskich, chociaż na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze współczesnych czasów, niechętnie jednak zmieniamy nasze nawyki w tym zakresie.

1. Przeczytaj to

2. Wejdź

Z Pasją do Celu: Blog o Twojej Pasji

Categories: Hobby

Comments are closed.